Εξοικονομήστε ενέργεια με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου Led

Αντικαταστήστε όλων των ειδών τους λαμπτήρες σας με νέας τεχνολογίας Led και εξοικονομήστε ενέργεια έως και 90% στον λογαριασμό σας.

Εδώ θα βρείτε πόση ενέργεια καταναλώνουν μερικές από τις πιο συνηθισμένες συσκευές σε μία κατοικία, καθώς και πως αποτυπώνεται αυτό στη χρέωση του τιμολογίου της ΔΕΗ. Καθώς η τιμή της kwh μεταβάλλεται αναλόγως το πόσες καταναλώνονται σε ένα τετράμηνο, εμείς θα πάρουμε ως μέσο όρο τιμής τα 0,10 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του φπα και του τέλους Α.Π.Ε. (υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)

Από αυτόν τον πίνακα λοιπόν προκύπτει πως οι πιο ηλεκτροβόρες συσκευές σε ένα σπίτι είναι η κουζίνα, ο θερμοσίφωνας, συσκευές για θέρμανση, το πλυντήριο καθώς και άλλες μικροσυσκευές ή φώτα, όταν λειτουργούν για πολλές ώρες άσκοπα. Βέβαια, κάποιες από αυτές τις συσκευές που έχουν θερμοστάτες, όπως π.χ. ο φούρνος, η σόμπα, το κλιματιστικό κλπ σίγουρα θα “κάψουν” λίγο λιγότερο από το αποτέλεσμα του πίνακα καθώς δεν δουλεύουν συνεχόμενα.

Την εξοικονόμηση ενέργειας λοιπόν μπορείτε να την κάνετε με απλούς τρόπους όπως:

Μην αφήνετε άσκοπα φώτα αναμμένα. Προτιμήστε συσκευές ενεργειακής κλάσης (για κουζίνες αυτές με τη χαμηλότερη κατανάλωση καθώς και με θερμοστάτες στις εστίες τους). Για τη θέρμανση προτιμήστε σύγχρονα κλιματιστικά (inverter) από τις κοινές σόμπες. Ανάβετε το θερμοσίφωνα αναλόγως με το πόσο νερό θα χρησιμοποιήσετε. Αντικαταστήστε τις απλές λάμπες με λάμπες οικονομίας και led. Ζητήστε από τη ΔΕΗ νυχτερινό τιμολόγιο.

Πιο αναλυτικά κάποιους τρόπους για οικονομία θα βρείτε παρακάτω:

  • Εάν δεν έχετε, ζητήστε από τη ΔΕΗ να σας βάλει νυχτερινό τιμολόγιο. Η εξοικονόμηση στο οικιακό τιμολόγιο είναι πολύ μεγάλη αρκεί να το εκμεταλλεύεστε σωστά. Συσκευές μεγάλης κατανάλωσης ρεύματος, όπως πλυντήρια και θερμοσίφωνας είναι προτιμότερο να δουλεύουν τις ώρες του νυχτερινού. Η τιμή της κιλοβατώρας του νυχτερινού τιμολογίου ανέρχεται στα 0,054 ευρώ. (Το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 23:00 – 07:00 -συνεχές ωράριο- από το Μάιο ως τον Οκτώβριο και 15:30 – 17:30 και 02:00 – 08:00 –μικτό ωράριο- από το Νοέμβριο ως τον Απρίλιο). Σε καταναλωτές που χρησιμοποιούν νυχτερινό τιμολόγιο πριν από το 1988 ενδέχεται να λειτουργεί μόνο το συνεχές.
  • Ο θερμοσίφωνας είναι από τις πιο ηλεκτροβόρες συσκευές σε ένα σπίτι. Γι’ αυτό, μην τον αφήνετε άσκοπα αναμμένο. Για καλύτερη εξοικονόμηση, μπορείτε να τοποθετήσετε κατάλληλες διατάξεις χρονοδιακοπτών στον πίνακα, ώστε να λειτουργεί αυτόματα βάσει νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Αντικαταστήστε όλες τις παλιές λάμπες πυρακτώσεως με:

  • Τις καινούριες ηλεκτρονικές λάμπες οικονομίας.
    Η καινούρια τεχνολογία διαθέτει πλέον λάμπες με άπειρες δυνατότητες σε ισχύ απόδοσης και χρώμα φωτεινότητας και φτάνουν σε μείωση κατανάλωσης 60%-70%. Επίσης, έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (αναλόγως την εταιρία, εάν σας φαίνεται λίγη η απόδοση σε σχέση με την αντιστοιχία που αναγράφεται, πάρτε μεγαλύτερη ή δοκιμάστε άλλη από επώνυμη εταιρία).
  • Νέας τεχνολογίας λάμπες τύπου led.
    Πλέον υπάρχουν σχεδόν για όλα τα είδη (led spot GU10-MR16-MR11, led Ε27-Ε14, led G4- G9, led AR11, led PL, led φθορίου, led PAR, led προβολείς, led ταινίες) καθώς και σε διάφορους χρωματισμούς και αποχρώσεις (ψυχρό, θερμό, ημέρας 4000Κ, μπλε – κόκκινο – πράσινο RGB). Η διάρκεια ζωής τους φτάνει έως και τις 50.000 ώρες και η εξοικονόμηση ρεύματος μπορεί να αγγίξει το 94%!

Προτιμήστε φωτιστικά φθορίου για το σπίτι ή το γραφείο με ηλεκτρονικά ballast αντί των κοινών ηλεκτρομαγνητικών καθώς έχουν μικρότερες απώλειες, χαμηλότερη κατανάλωση και δίνουν καλύτερη απόδοση στον λαμπτήρα με συνολική εξοικονόμηση έως και 25%.

Ρωτήστε μας για πρακτικές λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας με απλούς αυτόνομους αυτοματισμούς από dimmers, ηλεκτρονικά ballast, αισθητήρες φωτισμού και κίνησης, χρονοδιακόπτες κλπ. Εξοικονομήστε ενέργεια από 10% έως 50%!

Εκτός από όλες αυτές τις συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας που επισημάναμε παραπάνω, ένα άλλο σημαντικό για να μειώσουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ είναι να μάθουμε ακριβώς πώς αυτή χρεώνει την κάθε κιλοβατώρα. Δηλαδή:
Από 0 έως 800 κιλοβατώρες: 0,054 ευρώ ανά kwh
Από 801 έως 1000 κιλοβατώρες: 0,0686 ευρώ ανά kwh
Από 1001 έως 1200 κιλοβατώρες: 0,071 ευρώ ανά kwh
Από 1201 έως 1600 κιλοβατώρες: 0,0727 ευρώ ανά kwh
Από 1601 έως 2000 κιλοβατώρες: 0,0727 ευρώ ανά kwh
Πάνω από 2001 κιλοβατώρες: 0,08174 ευρώ ανά kwh

Με λίγα λόγια, προσπαθούμε να καταναλώνουμε λιγότερο για να μην τιμολογηθούμε με την επόμενη κλίμακα χρέωσης της ΔΕΗ. Γιατί για μία και μόνο κιλοβατώρα που θα ξεπεράσουμε το κόστος ανεβαίνει αρκετά!

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία η συμβουλή καλέστε μας στο τηλ. 6997037239

Leave a Comment